Vege pastýřský koláč

 




8 porcí / 45 minut


cibule 1 ks

slunečnicový olej

bujón (sypaný v bio kvalitě) 1lžíce

shoyu omáčka 1 lžíce

sůl

sojový granulát 200 gramů

rajčatové pyré 400 gramů


brambory 1 kg

sezamový olej 1 lžíce

sojové mléko 100 ml


špaldová mouka 40 gramů

sojové mléko 500 ml

lahůdkové droždí 2 lžíce

bujón 1 lžička


Sojový granulát zalijeme vroucí vodou a necháme 30 minut pod pokličkou.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, asi 10 minut, na mírném plameni.

Přidáme shoyu omáčku, bujón a okapaný granulát.

Restujeme 5 minut a přidáme rajčatové pyré.

Osolíme a 15 minut dusíme.


Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, vaříme 15 minut v osolené vodě.

Scedíme brambory, přidáme olej a mléko.

Umixujeme do hladkého krému.


Na oleji zpěníme mouku a hned přiléváme postupně mléko.

Za stálého míchání metlou, asi 10 minut.

Přidáme bujón a droždí.

Vznikne nám hustá omáčka.


Formu vymažeme olejem a naplníme směsí se sojovým granulátem.

Druhou vrstvou bramborového pyré.

Třetí vrstvou omáčky.

Pečeme v troubě asi 15 minut, do zlata.

Před servírováním necháme lehce vychladnout.

A jako vždy nezapomeneme na pickles, jako přílohu.






Komentáře

Oblíbené příspěvky