Chřestová polévka s rýžovou smetanou
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmpTXUIC5LO_H9Wzsi6p8ig3femke4sCMtKbOLjUofpBSBGJGO-_Wilhnx_PZIV05TOifD3sKDXXCi8_7jZYC89dba_55GLtr3R8hf6HMRNkSpM_9g8q6ARQDGiBDZ1ff3iDaQCtYr0Gg/s400/ch%25C5%2599estov%25C3%25A1+pol%25C3%25A9vka+s+r%25C3%25BD%25C5%25BEovou+smetanou.jpg)
4 porce/30 minut
cibule 1 ks
sezamový olej
zelený chřest 12 ks/půl balení
výhonků
würzl bujón 1 lžíce
brambory 2 ks
umeocet
rýžová smetana 100 ml
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou
cibulku, asi 5 minut, na mírném plameni.
Zelenému chřestu odlámeme tvrdší
konce a použijeme například na vývar.
Špičky odřízneme a vložíme, do
již hotové polévky.
Zbylý chřest a oloupané brambory
nakrájíme na kousky a přidáme k cibulce.
Přidáme bujón, 50 ml smetany a
zalijeme vroucí vodou.
Vaříme asi 20 minut, rozmixujeme a
přecedíme přes cedník.
Dochutíme umeoctem a zbytkem smetany.
Komentáře
Okomentovat