Chřestová polévka s rýžovou smetanou
4 porce/30 minut
cibule 1 ks
sezamový olej
zelený chřest 12 ks/půl balení
výhonků
würzl bujón 1 lžíce
brambory 2 ks
umeocet
rýžová smetana 100 ml
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou
cibulku, asi 5 minut, na mírném plameni.
Zelenému chřestu odlámeme tvrdší
konce a použijeme například na vývar.
Špičky odřízneme a vložíme, do
již hotové polévky.
Zbylý chřest a oloupané brambory
nakrájíme na kousky a přidáme k cibulce.
Přidáme bujón, 50 ml smetany a
zalijeme vroucí vodou.
Vaříme asi 20 minut, rozmixujeme a
přecedíme přes cedník.
Dochutíme umeoctem a zbytkem smetany.
Komentáře
Okomentovat