Chřestová polévka s rýžovou smetanou



4 porce/30 minut

cibule 1 ks
sezamový olej
zelený chřest 12 ks/půl balení výhonků
würzl bujón 1 lžíce
brambory 2 ks
umeocet
rýžová smetana 100 ml

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, asi 5 minut, na mírném plameni.
Zelenému chřestu odlámeme tvrdší konce a použijeme například na vývar.
Špičky odřízneme a vložíme, do již hotové polévky.
Zbylý chřest a oloupané brambory nakrájíme na kousky a přidáme k cibulce.
Přidáme bujón, 50 ml smetany a zalijeme vroucí vodou.
Vaříme asi 20 minut, rozmixujeme a přecedíme přes cedník.
Dochutíme umeoctem a zbytkem smetany.



Komentáře

Oblíbené příspěvky