Květákový krém s pickles a sušenou cibulí
4 porce/30 minut
cibule 1 ks
sezamový olej
kurkuma koření 1 lžíce
kari koření 1 lžíce
würzl bujón 1 lžíce
květák 200 gramů
daikon 200 gramů
brambora 1 ks
lahůdkové droždí 3 lžíce
pickles nebo kysané zelí a cibulka na
posyp
Na oleji orestujeme na drobno
nakrájenou cibulku asi 5 minut, na mírném plameni.
Přidáme kurkumu, kari, würzl a 1
minutu smažíme.
Přidáme květák, bramboru a daikon,
nakrájený na kousky.
Zaprášíme droždím a zalijeme
vroucí vodou.
Vaříme asi 15 minut a pak vše
rozmixujeme do hladkého krému.
Zdobíme lžící pickles a cibulkou.
Komentáře
Okomentovat