Miso vývar s robi



1 hod/4 porce

cibule1 ks
mrkev 1 ks
řepa 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
cuketa 1 ks
robi plátek 1 ks
umeocet podle potřeby
miso pasta 2 lžíce
slunečnicový olej

Cibuli i se slupkou a polovinu ostatní zeleniny očistíme a vaříme ve vodě 30 minut.
Scedíme a do vývaru dáme zeleninu novou, nakrájenou na různé tvary a přiměřené velikosti, abychom ji uvařili všechnu stejně na skus.
Řepu na drobno, vaří se déle, oproti tomu cuketa je měkká hned.
Na pánvi osmažíme robi plátek , nakrájený na drobno, 2 minuty z každé strany.
Do hotové polévky přidáme robi a miso pastu, kterou v troše vývaru rozmícháme.
Miso by se nemělo vařit, abychom nepřišli o výživově hodnotné látky.
Dochutíme umeoctem.




Komentáře

Oblíbené příspěvky