Pirohy plněné kysaným zelím
1 hod/11 ks
lněné semínko 1 pol. lžíce
slunečnicový olej půl hrnku
miso 2
pol.lžíce
voda půl
hrnku
sůl špetka
špaldová mouka 3 hrnky
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
olej na
smažení
kmín 1
pol.lžíce
kysané zelí 500 gramů
shoyu omáčka na dochucení
sůl
špetka
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou
cibuli, asi 5 minut, na mírném plameni, přidáme kmín a zelí, z
kterého vymačkáme štávu.
Osolíme a dusíme, tak 10 minut.
Dochutíme shoyu omáčkou a necháme
lehce vychladnout.
Na těsto smícháme lněné semínko,
slunečnicový olej, ve vodě rozmíchanou miso pastu, sůl, mouku a
na jemno nastrouhanou mrkev. Těsto zpracujeme, vyválíme, pomocí
tvořítka na pirohy vykrájíme
a naplníme zelím.
Pečeme na plechu, vyloženém pečícím
papírem, 30 minut na 180 .
Komentáře
Okomentovat