Segedín se sójovým masem a polentou
45 minut/4 porce
cibule 2 ks
sezamový olej
červená paprika koření 2 lžíce
drcený kmín 1 lžíce
bílé zelí 100 gramů
kysané zelí 100 gramů
kukuřičný škrob podle potřeby k
zahuštění
sůl
umeocet
rýžový slad
sójové kousky 1 baleni
würzl bujón 2 lžíce
shoyu omáčka 2 lžíce
slunečnicový olej
polenta 100 gramů
sezamový olej 1 lžíce
würzl bujón 1 lžíce
Na oleji osmažíme na drobno
nakrájenou cibulku, přidáme koření a obě zelí, na jemno
pokrájené.
Chvilku smažíme, podlijeme vroucí
vodou, osolíme a dusíme do měkka asi 30 minut.
Kukuřičný škrob smícháme se
studenou vodou, promícháme a zahustíme omáčku.
Dochutíme shoyu omáčkou, umeoctem
nebo rýžovým sladem.
Sójové kousky posypeme bujónem a
zakápnem shoyu omáčkou.
Zalijeme vroucí vodou a necháme pod
pokličkou stát 30 minut.
Scedíme a osmažíme na oleji asi 5
minut.
Do horké vody postupně přisypáváme
polentu smíchanou s bujónem, v poměru 1:2,5 vody.
Za stálého míchání, pozvolna
přivedeme k varu, přiklopíme a necháme 5 minut vyprskat pod
pokličkou.
Přidáme olej a tyčovým mixérem
ušleháme do hladka.
Olejem vymažeme formu, polentu do ní
vlijeme a uhladíme.
Necháme vychladit, nakrájíme a
podáváme, nebo můžeme osmažit na oleji z obou stran 3 minuty.
Sójové kousky přidáme do omáčky a
podáváme s polentou.
Komentáře
Okomentovat