Houbové kroupeto



30 minut/4 porce

ječné kroupy 200 gramů
olivový olej
sůl
slunečnicový olej
cibule 1 ks
drcený kmín 1 lžíce
česnek 3 stroužky
čerstvé ( sušené) houby 1 hrnek

kyselá okurka, pickles a míchaná směs salátů, jako příloha
(recept na pickles v kategorii ostatní)

Kroupy propláchneme a vaříme ve vodě, do měkka asi 30 minut na mírném plameni. Solíme v bodě varu.
Přebytečnou vodu případně slijeme a horké kroupy prolijeme olivovým olejem.
Sušené houby namočíme přes noc ve studené vodě.
Okapané houby restujeme na slunečnicovém oleji společně s cibulí, na jemno pokrájenou s drceným kmínem.
Podlijeme mírně vodou, osolíme a pozvolna dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
U čerstvých hub postupujeme stejně.
Smícháme kroupy a houby společně s prolisovaným česnekem.
Ideálně podáváme s kyselou okurkou a pickles.






Komentáře

Oblíbené příspěvky