Hráškové rizoto s hlívou ústřičnou a pestem
1 hod/4 porce
naturální rýže 1 hrnek
sůl
mražený hrášek 2 hrnky, jeden na
pesto
cibule 1 ks
sezamový olej
hlíva ústřičná 1 hrnek
drcený kmín 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce
slunečnicové semínko 4 lžíce
česnek 2 stroužky
shoyu omáčka
umeocet
Naturální rýži, uvaříme podle
návodu, většinou v poměru rýže1:2 s vodou, přivedeme k varu,
osolíme a na mírném plameni, vaříme 45 minut.
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou
cibulku asi 5 minut, přidáme kmín a na drobno nakrájenou hlívu.
Zalijeme vodou , kapkou shoyu a dusíme
do měkka, asi 15 min.
V mixéru umixujeme hrášek,
slunečnicové semínko a česnek, přidáme olivový olej a umeocet,
na dochucení.
Smícháme rýži, hrášek, hlívu a
pesto, na talíři zdobíme čerstvou zeleninou a pickles.
Komentáře
Okomentovat