Rajčatovo-dýňová omáčka s tempehem a rýžovými kolínky



30 minut/2 porce

cibule 1 ks
slunečnicový olej
uzená paprika 1 lžíce
shoyu 1 lžíce
rajčata 4 ks
dýňě hokaido hrst
sůl
tempeh půl balení

Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku, na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme papriku a shoyu omáčku a minutu smažíme.
Přidáme na kusy pokrájená rajčata a dýňi i se slupkou a opět pár minut smažíme.
Osolíme a zalijeme horkou vodou.
Vaříme 20 minut do měkka a vše umixujeme do hladké omáčky.
Tempeh nakrájíme na drobné kostičky a na suché pánvi opražíme.
Přidáme do omáčky.

Kolínka uvaříme podle návodu, solíme v bodě varu, slijeme a prolijeme olejem.

Podáváme s pickles, celerovým salátem (recept v kategorii ostatní) a rozdrceným dýňovým semínkem.




Komentáře

Oblíbené příspěvky