Bramborové noky se špenátem a uzeným tofu




45 minut/4 porce

brambory 1 kg
polohrubá špaldová mouka 200 g
zlaté lněné semínko 50 g
sůl
cibule 1 ks
slunečnicový olej
čubrica koření 1 pol.lžíce
shoyu omáčka
čerstvý špenát 300 g
uzené tofu 2 ks

Brambory uvaříme ve šlupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme na jemno namletý zlatý len, osolíme a postupně přidáváme mouku.
Zpracujeme těsto, na dlouhé válečky a nožem krájíme noky.
Hned vhazujeme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a vaříme.
Děrovanou sběračkou vyndaváme ihned, jak vyplavou na povrch, asi 7 minut.

Cibuli na jemno nakrájenou orestujeme do zlata, asi 5 minut na mírném plameni.
Přidáme čubricu a shoyu omáčku, krátce zarestujeme a přidáme pokrájený špenát.
Osolíme,dusíme asi 15 minut a umixujeme do hladka.

Uzené tofu nakrájíme na drobné kostičky a s kapkou shoyu smažíme na pánvi, asi 2 minuty.

Na talíři zalijeme noky špenátovou omáčkou a posypeme tofu.


Komentáře

Oblíbené příspěvky