Bramborové noky se špenátem a uzeným tofu
45 minut/4 porce
brambory 1 kg
polohrubá špaldová mouka 200 g
zlaté lněné semínko 50 g
sůl
cibule 1 ks
slunečnicový olej
čubrica koření 1 pol.lžíce
shoyu omáčka
čerstvý špenát 300 g
uzené tofu 2 ks
Brambory uvaříme ve šlupce, necháme
vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme na jemno namletý zlatý len,
osolíme a postupně přidáváme mouku.
Zpracujeme těsto, na dlouhé válečky
a nožem krájíme noky.
Hned vhazujeme do vroucí osolené vody
s kapkou oleje a vaříme.
Děrovanou sběračkou vyndaváme
ihned, jak vyplavou na povrch, asi 7 minut.
Cibuli na jemno nakrájenou orestujeme
do zlata, asi 5 minut na mírném plameni.
Přidáme čubricu a shoyu omáčku,
krátce zarestujeme a přidáme pokrájený špenát.
Osolíme,dusíme asi 15 minut a
umixujeme do hladka.
Uzené tofu nakrájíme na drobné
kostičky a s kapkou shoyu smažíme na pánvi, asi 2 minuty.
Na talíři zalijeme noky špenátovou
omáčkou a posypeme tofu.
Komentáře
Okomentovat