Tatarák z červené řepy
4 porce/2 hod
červená řepa 2 ks
sůl
olivový olej
čerstvý rozmarýn
umeocet
hořčice
balzamikový ocet
cibule 1 ks
shoyu omáčka
Řepu očistíme, neloupeme a nakrájíme
na velké hranoly.
Každý hranol osolíme, pokapeme
olejem a se snítkou rozmarýnu zabalíme do alobalu.
Pečeme v troubě hodinu a půl na 180,
podle velikosti řepy.
Po upečení, oloupeme, nastrouháme na
hrubém struhadle, dochutíme umeoctem, hořčicí, balzamikem, shoyu
omáčkou a na jemno nakrájenou cibulkou.
Vše promícháme a podáváme s
pečivem.
Velice zajímavý nápad pojmout řepu jako tatarák! To jsem ještě neviděl. Dle seznamu ingrediencí soudím, že to bude i velmi chutné. Děkuji za nápad na recept a brzy vyzkouším. Honza z http://cervenarepa.eu
OdpovědětVymazat