Zapečený květák s lahůdkovým droždím a uzeným tofu
6 porcí/45 minut
cibule 1 ks
slunečnicový olej
mletý koriandr koření 1 pol.lžíce
würzl bujón 1 pol.lžíce
lahůdkové droždí 3 pol.lžíce
lněné semínko 50 gramů
sojové mléko 300 ml
uzené tofu 2 ks
květák 300 gramů
cuketa 200 gramů
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou
cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koriandr a na kousky
nakrájený květák.
Krátce podusíme asi 10 minut.
Lněné semínko umixujeme na prášek.
Smícháme s bujónem, droždím,
mlékem a jedním na jemno nastrouhaným uzeným tofu.
Umixujeme dohladka.
Pečící misku vymažeme olejem a
poklademe plátky cuket, květákem a opět cuketou a květákem, do
výše misky.
Zalijeme tofu směsí a navrch
nastrouháme druhé tufu.
Zapékáme v troubě asi 30 minut na
180 .
Komentáře
Okomentovat