Zapečený květák s lahůdkovým droždím a uzeným tofu




6 porcí/45 minut

cibule 1 ks
slunečnicový olej
mletý koriandr koření 1 pol.lžíce
würzl bujón 1 pol.lžíce
lahůdkové droždí 3 pol.lžíce
lněné semínko 50 gramů
sojové mléko 300 ml
uzené tofu 2 ks
květák 300 gramů
cuketa 200 gramů

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koriandr a na kousky nakrájený květák.
Krátce podusíme asi 10 minut.

Lněné semínko umixujeme na prášek.
Smícháme s bujónem, droždím, mlékem a jedním na jemno nastrouhaným uzeným tofu.
Umixujeme dohladka.
Pečící misku vymažeme olejem a poklademe plátky cuket, květákem a opět cuketou a květákem, do výše misky.
Zalijeme tofu směsí a navrch nastrouháme druhé tufu.
Zapékáme v troubě asi 30 minut na 180 .



Komentáře

Oblíbené příspěvky