Zeleninové soté s arame řasou, naturální rýže a naklíčená čočka




45 minut/ 4 porce

cibule 1 ks
slunečnicový olej
mrkev 1 ks
cuketa 1 ks
dýně 1 ks
slunečnicové semínko 1 lžíce
shoyu omáčka 1 lžíce
arame řasa 2 lžíce
naturální rýže 200 gramů
sůl
pórek
červená čočka celá .. popis jak klíčit v ostatních

Arame řasu namočíme na 15 minut do vody.

Naturální rýži uvaříme s vodou v poměru 1:2 na mírném plameni 45 minut.

Na oleji pozvolna orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, asi 5 minut.
Přidáme shoyu omáčku, na kousky nakrájenou mrkev, dýní a cuketu.
Přidáme slunečnicové semínko a řasu i s vodou, ve které se namáčela.
Dusíme do měkka asi 20 minut, než se voda vyvaří.

Na talíři podáváme sypané naklíčenou čočkou a čerstvým pórkem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky