Zeleninové soté s arame řasou, naturální rýže a naklíčená čočka
45 minut/ 4 porce
cibule 1 ks
slunečnicový olej
mrkev 1 ks
cuketa 1 ks
dýně 1 ks
slunečnicové semínko 1 lžíce
shoyu omáčka 1 lžíce
arame řasa 2 lžíce
naturální rýže 200 gramů
sůl
pórek
červená čočka celá .. popis jak
klíčit v ostatních
Arame řasu namočíme na 15 minut do
vody.
Naturální rýži uvaříme s vodou v
poměru 1:2 na mírném plameni 45 minut.
Na oleji pozvolna orestujeme na jemno
nakrájenou cibulku, asi 5 minut.
Přidáme shoyu omáčku, na kousky
nakrájenou mrkev, dýní a cuketu.
Přidáme slunečnicové semínko a
řasu i s vodou, ve které se namáčela.
Dusíme do měkka asi 20 minut, než se
voda vyvaří.
Na talíři podáváme sypané
naklíčenou čočkou a čerstvým pórkem.
Komentáře
Okomentovat