Polévka z máslové dýně a batátů s cizrnou, sypaná sušenou cibulí




1 hod/4 porce

cizrna 50 gramů
kombu mořská řasa 1 cm
olivový olej
shoyu omáčka
slunečnicový olej
cibule 1 ks
garam masala koření 1 pol.lžíce
kajenský pepř špetka
máslová dýně 200 gramů
batáty 2 ks
sušená cibule a čerstvá bylinka na posyp

Cizrnu den předem namočíme, vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě s mořskou řasou.
Vaříme pozvolna asi 30 minut.
Teplou, uvařenou cizrnu smícháme s olivovým olejem a shoyu omáčkou, podle chuti.

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření, pepř, na kousky nakrájené batáty a dýňi.
Vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
Rozmixujeme do hladka.
Na talíři posypeme sušenou cibulí, bylinkou a cizrnou.




Komentáře

Oblíbené příspěvky