Špagety s čočkou a batáty, pickles
30 minut/5 porcí
špagety 1 balení
sůl
slunečnicový olej
cibulka 2 ks
adžika koření 1pol.lžíce
shoyu omáčka 1 pol.lžíce
lahůdkové droždí 2 pol.lžíce
batáty 5 ks
červená čočka půlená 100 gramů
umeocet
čerstvá bylinka na posyp
pickles
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou
cibulku.
Na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme adžiku, shoyu a droždí,
restujeme 1 minutu.
Batáty oloupeme a nakrájíme na
drobné kostičky.
Ke koření přidáme batáty a čočku,
zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 20 minut.
Podléváme vodou podle potřeby čočky.
Dochutíme umeoctem.
Podáváme s pickles, sypané čerstvou
bylinkou.
Špagety uvaříme podle návodu tak
zvaně al dente.
Komentáře
Okomentovat