Polévka ze žlutého hrachu s uzeným tofu, nachos a naklíčená čočka Beluga
40 minut/ 4 porce
cibule 1 ks
slunečnicový olej
kurkuma 1 lžička
kari 1 lžička
mletý kariandr 1 lžička
uzené tofu 100 gramů
žlutý hrách 50 gramů
brambora 1 ks
umeocet
sůl
nachos
naklíčená luštěnina
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme
do zlata, na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme koření a krátce
orestujeme.
Uzené tofu nakrájíme na drobno a
přidáme ke koření společně s hrachem.
Oloupeme, nastrouháme na jemném
struhadle bramboru a přidáme do směsi.
Zalijeme vroucí vodou a vaříme asi
30 minut do měkka.
Umixujeme do hladkého krému,
dochutíme umeoctem a solí.
Na talíři zdobíme lupínku nachos a
sypeme naklíčenou čočkou.
Komentáře
Okomentovat