Seitan guláš s jasmínovou rýží a pickles



4 porce/30 minut

cibule 2 ks
slunečnicový olej
uzená paprika koření 1 lžička
adžika koření 1 lžička
shoyu omáčka 1 lžička
bujón 1 lžička
kuzu 2 pol.lžíce
umeocet
sůl
seitan speciál 1 bal 200 gramů
jasmínová rýže
pickles

Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření, shoyu omáčku a bujón.
Restujeme asi minutu a přidáme seitan speciál.
Opět krátce orestujeme a zalijeme vroucí vodou.
Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
Zahustíme kuzu škrobem, který smícháme se studenou vodou.
Provaříme asi 5 minut a dochutíme umeoctem, případně solí.

Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu ( 2:1 v osolené vodě 20 minut).

Podáváme s pickles a čerstvou cibulí nakrájenou na kolečka.






Komentáře

Oblíbené příspěvky