Řepné tempeh soté, jasmínová rýže a sušená cibule
40 minut/ 4 porce
červená řepa 1 ks
uzený tempeh 1 ks
máslová dýně 1 ks
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
slunečnicový olej
koření 5 vůní
mletý koriandr 1 lžička
sušené droždí 1 pol.lžíce
rýžové mléko 2 deci
kuzu škrob
jasmínová rýže
sušená cibule na posyp
sůl
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou
cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření a minutu restujeme.
Červenou řepu, mrkev a dýni oloupeme
a nakrájíme na kousky.
Řepu na menší kousky, vaří se déle
než ostatní zelenina.
Přidáme nakrájený tempeh, osolíme
a zalijeme mlékem.
Dusíme doměkka asi 30 minut, případně
podlijeme vroucí vodou.
Zahustíme kuzu škrobem, který
rozmícháme v malém množství vody s droždím.
Jasmínovou rýži uvaříme podle
návodu.
Nejčastěji 20 minut na mírném
plameni v osolené vodě.
V poměru 1:2 s vodou.
Na talíři sypeme sušenou cibulí.
Komentáře
Okomentovat