Zelené rizoto s pestem a čočkou beluga, pickles
50 minut/4 porce
čočka beluga 100 gramů
naturální rýže 200 gramů
sůl
rukola 1 balení
česnek 3 stroužky
slunečnicové semínko 50 gramů
olivový olej
lahůdkové droždí 4 pol.lžíce
umeocet
kvašená zelenina recept v ostatních
Čočku uvaříme podle návodu,
nejčastěji 30 minut na mírném plameni.
Naturální rýži uvaříme v osolené
vodě pozvolna asi 45 minut v poměru 1:2 s vodou.
Slunečnicové semínko opražíme na
suché pánvi.
Společně s rukolou, česnekem a
droždím umixujeme.
Postupně přidáváme olivový olej,
aby zahřátím nezhořkl.
Pesto dochutíme umeoctem.
Uvařenou zceděnou čočku, rýži a
pesto smícháme dohromady.
Můžeme dochutit umeoctem.
Komentáře
Okomentovat