Smetanový seitan na pórku a žampionech, basmati rýže a sibiřská cibulka




4 porce/30 minut

seitan speciál 2 balení
cibule 1 ks
slunečnicový olej
pórek 1 ks
würzl bujón 1 lžička
kari koření 1 lžíce
mandlová smetana 2 ks
žampiony 5 ks
shoyu omáčka
zázvor
lahůdkové droždí
sůl
basmati rýže
olivový olej
cibulka na posyp

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme bujón, kari a pár kapek shoyu omáčky.
Krátce osmažíme a přidáme na velké kusy pokrájený celý pórek.
Na tenké plátky nakrájíme žampiony a přidáme ke směsi.
Zalijeme smetanou a dusíme na mírném plameni asi 15 minut.
Dochutíme štávou z čerstvého zázvoru, droždím a případně solí.
Do hotové směsi přidáme seitan a krátce prohřejeme.

Podáváme s basmati rýží uvařenou podle návodu.

Posypeme sibiřskou nebo jarní cibulkou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky