Krémová polévka z bílého chřestu




4 porce/30 minut

slunečnicový olej
cibule 1 ks
pórek (bílá část)
bílý chřest 2 svazky
würzl bujón 1 lžička
umeocet
sůl
mandlová smetana 2 ks
na posyp čerstvý hrášek a naklíčenou čočku

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme bujón a na tenké plátky nakrájený pór.
Opět restujeme asi 5 minut.
Oloupeme chřest a odkrojíme pevné konce.
Nakrájíme na kousky, osolíme a pokračujeme v restovaní další minutu.
Zalijeme vroucí vodou a vaříme do měkka, asi 15 minut.
Rozmixujeme na hladký krém.
Přecedíme přes cedník a přidáme smetanu.
Krátce provaříme a dochutíme umeoctem.
Na talíři posypeme naklíčenou čočkou a čerstvým hráškem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky