Dýńový humus s naklíčenou čočkou, jasmínová rýže, sypaný bylinkami
1 hod/přes noc namočená cizrna/5
porcí
cizrna 150 gramů
kombu mořská řasa 1 cm
česnek 1 hlavička
olivový olej
sůl
citrón
limetka
umeocet
tahin pasta 3 pol.lžíce
dýně Hokaido 1 malý ks
jasmínová rýže 200 gramů
červená naklíčená čočka a
bylinky na posyp
Dýni očistíme, neloupeme, nakrájíme
na tenké plátky.
Dáme na plech vyložený pečícím
papírem, osolíme a zakápneme olejem.
Pečeme v troubě na 180 asi 30 minut.
Cizrnu namočíme přes noc, vodu
slijeme a vaříme v nové vodě s mořskou řasou.
Vaříme do měkka asi 45 minut.
Vodu slijeme a řasu nakrájíme na
drobné kousky.
Na oleji osmažíme česnek nakrájený
na plátky.
Pečenou dýni, cizrnu, řasu a česnek
umixujeme do hladka.
Přidáme olej, štávu z citrónu a
limetky, tahin a umeocet podle chuti.
Krátce umixujeme do krémové
konzistence.
Jasmínovou rýži uvaříme podle
návodu.
Na talíři bohatě posypeme naklíčenou
luštěninou a bylinkami.
Komentáře
Okomentovat