Pohankové karbanátky s květákem



12 ks / 45 minut

pohanka kroupa 200 gramů
sezamový olej
cibule 1 ks
mletý kmín 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
shoyu omáčka
květák
mrkev 1 ks
jarní cibulka
ovesné vločky jemně mleté 100 gramů
sůl
umeocet

Pohanku zalijeme vodou v poměru 1:1,5 a krátce povaříme.
Necháme dojít pod pokličkou asi 15 minut.

Na oleji restujeme na jemno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme kmín a bujón, zakápneme shoyu omáčkou.
Restujeme další minutu.
Přidáme mrkev a květák nakrájené na malé kousky, osolíme a dusíme do měkka.

Pohanku smícháme se směsí zeleniny, přidáme vločky a jemně nasekanou jarní cibulku.
Dochutíme umeoctem a shoyu omáčkou.
Necháme vychladnout a tvarujeme karbanátky.
Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut na 180 stupnů.




Komentáře

Oblíbené příspěvky