Pohankové karbanátky s květákem
12 ks / 45 minut
pohanka kroupa 200 gramů
sezamový olej
cibule 1 ks
mletý kmín 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
shoyu omáčka
květák
mrkev 1 ks
jarní cibulka
ovesné vločky jemně mleté 100 gramů
sůl
umeocet
Pohanku zalijeme vodou v poměru 1:1,5
a krátce povaříme.
Necháme dojít pod pokličkou asi 15
minut.
Na oleji restujeme na jemno nakrájenou
cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme kmín a bujón, zakápneme
shoyu omáčkou.
Restujeme další minutu.
Přidáme mrkev a květák nakrájené
na malé kousky, osolíme a dusíme do měkka.
Pohanku smícháme se směsí zeleniny,
přidáme vločky a jemně nasekanou jarní cibulku.
Dochutíme umeoctem a shoyu omáčkou.
Necháme vychladnout a tvarujeme
karbanátky.
Dáme je na plech vyložený pečícím
papírem a pečeme 20 minut na 180 stupnů.
Komentáře
Okomentovat