Čočkové koule s omáčkou z pečených paprik, kukuřičné těstoviny, naklíčená luštěnina a pickles
1 hod/4 porce
červená čočka půlená 200 gramů
cibule 1 ks
zeleninový bujón
kurkuma 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
shoyu omáčka
kukuřičná strouhanka 100 gramů
česnek 3 stroužky
sůl
ovesné vločky jemné 200 gramů
sezamový olej
červená paprika 10 ks
rajčatové pyré 200 ml
cibule 4 ks
olivový olej
česnek 5 stroužků
sůl
umeocet
naklíčená luštěnina
pickles
Červenou čočku zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka asi 20 minut.
Vodu slijeme a necháme okapat.
Na oleji restujeme najemno nakrájenou cibuli, asi 5 minut.
Přidáme bujón, kurkumu a kmín.
Pár minut restujeme a zakápneme shoyu omáčkou.
Smícháme s čočkou, strouhankou a ovesnými vločkami.
Přidáme utřený česnek a sůl.
Z vychladlé směsi tvarujeme koule a na rozpáleném oleji usmažíme.
Papriky a cibuli nakrájíme na velké kusy, přidáme česnek, celé stroužky.
Promícháme a dáme na plech.
Osolíme a zalijeme rajčatovým pyré.
Pečeme v troubě 30 minut na 180 st.
Vše umixujeme na hladký krém.
Dochutíme umeoctem.
Podáváme s těstovinou, pickles a klíčky.
Komentáře
Okomentovat