Čočkové koule s omáčkou z pečených paprik, kukuřičné těstoviny, naklíčená luštěnina a pickles

 




1 hod/4 porce


červená čočka půlená 200 gramů

cibule 1 ks

zeleninový bujón

kurkuma 1 lžička

mletý kmín 1 lžička

shoyu omáčka

kukuřičná strouhanka 100 gramů

česnek 3 stroužky

sůl

ovesné vločky jemné 200 gramů

sezamový olej


červená paprika 10 ks

rajčatové pyré 200 ml

cibule 4 ks

olivový olej

česnek 5 stroužků

sůl

umeocet

naklíčená luštěnina

pickles


Červenou čočku zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka asi 20 minut.

Vodu slijeme a necháme okapat.


Na oleji restujeme najemno nakrájenou cibuli, asi 5 minut.

Přidáme bujón, kurkumu a kmín.

Pár minut restujeme a zakápneme shoyu omáčkou.

Smícháme s čočkou, strouhankou a ovesnými vločkami.

Přidáme utřený česnek a sůl.

Z vychladlé směsi tvarujeme koule a na rozpáleném oleji usmažíme.


Papriky a cibuli nakrájíme na velké kusy, přidáme česnek, celé stroužky.

Promícháme a dáme na plech.

Osolíme a zalijeme rajčatovým pyré.

Pečeme v troubě 30 minut na 180 st.

Vše umixujeme na hladký krém.

Dochutíme umeoctem.


Podáváme s těstovinou, pickles a klíčky.




Komentáře

Oblíbené příspěvky