Vege pastýřský koláč
8 porcí / 45 minut
cibule 1 ks
slunečnicový olej
bujón (sypaný v bio kvalitě) 1lžíce
shoyu omáčka 1 lžíce
sůl
sojový granulát 200 gramů
rajčatové pyré 400 gramů
brambory 1 kg
sezamový olej 1 lžíce
sojové mléko 100 ml
špaldová mouka 40 gramů
sojové mléko 500 ml
lahůdkové droždí 2 lžíce
bujón 1 lžička
Sojový granulát zalijeme vroucí vodou a necháme 30 minut pod pokličkou.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, asi 10 minut, na mírném plameni.
Přidáme shoyu omáčku, bujón a okapaný granulát.
Restujeme 5 minut a přidáme rajčatové pyré.
Osolíme a 15 minut dusíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, vaříme 15 minut v osolené vodě.
Scedíme brambory, přidáme olej a mléko.
Umixujeme do hladkého krému.
Na oleji zpěníme mouku a hned přiléváme postupně mléko.
Za stálého míchání metlou, asi 10 minut.
Přidáme bujón a droždí.
Vznikne nám hustá omáčka.
Formu vymažeme olejem a naplníme směsí se sojovým granulátem.
Druhou vrstvou bramborového pyré.
Třetí vrstvou omáčky.
Pečeme v troubě asi 15 minut, do zlata.
Před servírováním necháme lehce vychladnout.
A jako vždy nezapomeneme na pickles, jako přílohu.
Komentáře
Okomentovat