Boloňské špagety




45 minut/4 porce


sezamový olej 2 lžíce

cibule 1 ks

adžika koření 1 lžíce

česnek 2 stroužky

mrkev 1 ks

rajčatová pasta 250 ml

zeleninový vývar, nebo vroucí voda podle potřeby asi 250ml


sojový granulát 50 gramů

wurzl koření půl lžíce

shoyu omáčka 2.lžíce

špagety

sůl

olivový olej


olivy a gomasio na posypání (recept na gomasio v kategorii ostatní)



Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, asi 5 minut, na mírném plameni.

Přidáme koření adžika a česnek, nakrájený na plátky, minutu restujeme.

Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo, přidáme ke směsi, společně s rajčatovou pastou, zalijeme zeleninovým vývarem, nebo vroucí vodou a na mírném plameni, dusíme do měkka, asi 20 minut.



Sojový granulát posypeme wurzlem a zakápneme shoyu omáčkou, zalijeme vroucí vodou a necháme stát 30 minut.Vodu slijeme a granulát na suché pánvi opražíme, přidáme do směsy.



Špagety uvaříme podle návodu, vodu v bodě varu dostatečně osolíme a po zcezení vody,

zakápneme olivovým olejem.


Na talíři ozdobíme olivami a posypeme gomasiem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky