Boloňské špagety
45 minut/4 porce
sezamový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
adžika koření 1 lžíce
česnek 2 stroužky
mrkev 1 ks
rajčatová pasta 250 ml
zeleninový vývar, nebo vroucí voda podle potřeby asi 250ml
sojový granulát 50 gramů
wurzl koření půl lžíce
shoyu omáčka 2.lžíce
špagety
sůl
olivový olej
olivy a gomasio na posypání (recept na gomasio v kategorii ostatní)
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, asi 5 minut, na mírném plameni.
Přidáme koření adžika a česnek, nakrájený na plátky, minutu restujeme.
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo, přidáme ke směsi, společně s rajčatovou pastou, zalijeme zeleninovým vývarem, nebo vroucí vodou a na mírném plameni, dusíme do měkka, asi 20 minut.
Sojový granulát posypeme wurzlem a zakápneme shoyu omáčkou, zalijeme vroucí vodou a necháme stát 30 minut.Vodu slijeme a granulát na suché pánvi opražíme, přidáme do směsy.
Špagety uvaříme podle návodu, vodu v bodě varu dostatečně osolíme a po zcezení vody,
zakápneme olivovým olejem.
Na talíři ozdobíme olivami a posypeme gomasiem.
Komentáře
Okomentovat