Boršč se sojádou a koprem


1 hod/6 porcí


řepkový bio olej

cibule 1 ks

mrkev 1 ks

celer 1 ks

petržel 1 ks

řepa 1 ks

bílé zelí 1 ks

rajčatové pyré 4 lžíce

wurzl koření 1 lžíce

sojáda (sojový jogurt)

sůl

čerstvý kopr


Na oleji osmažíme cibulku, asi 5 minut, přidáme wurzl a rajčatové pyré.

Každý druh zeleniny, by měl být v poměru asi 1:1.

Mrkev, celer, petržel pokrájíme na větší kousky, zelí na jemno a řepu na menší kousky.

Všechnu zeleninu přidáme, osolíme a chvíli orestujeme.

Zalijme vroucí vodou a na mírném plameni, vaříme asi 45 minut, do měkka.

Na talíři zdobíme sojádou a snítkou kopru.

Komentáře

Oblíbené příspěvky