Boršč se sojádou a koprem
1 hod/6 porcí
řepkový bio olej
cibule 1 ks
mrkev 1 ks
celer 1 ks
petržel 1 ks
řepa 1 ks
bílé zelí 1 ks
rajčatové pyré 4 lžíce
wurzl koření 1 lžíce
sojáda (sojový jogurt)
sůl
čerstvý kopr
Na oleji osmažíme cibulku, asi 5 minut, přidáme wurzl a rajčatové pyré.
Každý druh zeleniny, by měl být v poměru asi 1:1.
Mrkev, celer, petržel pokrájíme na větší kousky, zelí na jemno a řepu na menší kousky.
Všechnu zeleninu přidáme, osolíme a chvíli orestujeme.
Zalijme vroucí vodou a na mírném plameni, vaříme asi 45 minut, do měkka.
Na talíři zdobíme sojádou a snítkou kopru.
Komentáře
Okomentovat