Petrželový krém s naklíčenou čočkou a pistáciovým olejem
20 minut/4 porce
cibule 1 ks
sezamový olej
petržel kořen 4 ks
čubrica koření 1 lžíce
umeocet
wuzl koření půl lžíce
Pistáciový olej a čočka na posypání (návod, jak klíčit najdete v kategorii ostatní)
Na oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli,asi 5 minut, přidáme čubricu, wurzl a 1 min dále restujeme.
Petržel očistíme a nakrájíme na drobné kousky, přidáme a restujeme další minutu.
Zalijeme vroucí vodou a vaříme do měkka, asi 15 minut.Tyčovým mixérem umixujeme do hladka a dochutíme kapkou umeocta.
Posypeme naklíčenou čočkou a zakápneme olejem.
Komentáře
Okomentovat