Cibule nad zlato
Cibule je královna zeleniny o tom není
pochyb.
Bez ní by to v kuchyňi opravdu nešlo.
Je to základní surovina, kterou na
jemno nakrájíte a na oleji smažíte, do okamžiku, kdy se vám
zcela oddá a přijme koření, které jí nasypete.Vznikne tak
základní chuť vašeho pokrmu.
To vám zlato neudělá.
Je přírodním antibiotikem, které
znali už ve starém Římě.
Koupite jí za pár korun, ale taky si
jí můžete vypěstovat a sklízet průběžně, jako jarní
cibulku.
Nebo vám dozraje, sklidite jí a
budete na sebe vážně hrdí.
Skvěle se jí bude dařit i na
parapetu okna v truhlíku, nebo na balkóně, za předpokladu, že je
pro vás víc než macešky.
Cibule zato stojí, zkuste mít tu
svoji..
Komentáře
Okomentovat