Čočková Minestrone polévka se sojádou, pestem a sušenou cibulí



4 porce/40 minut

cibule 1 ks

sezamový olej

kari koření 1 lžíce

zelená čočka 50 gramů

řapíkatý celer 1 stonek

mrkev 1 ks

dýně hokaido kus

rajčata 3 ks

sůl

umeocet

sojáda, pesto a cibule na posyp



Čočku uvaříme podle návodu, 20 minut v trojnásobném množství vody.

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, asi 5 minut na mírném plameni, přidáme koření a 1 minutu pokračujeme v restování.

Přidáme celer, mrkev, dýňi a rajčata, pokrájená na kousky.

Krátce orestujeme, osolíme, zalijeme vroucí vodou a vaříme 15 minut.

Přidáme uvařenou čočku a dochutíme umeoctem.

Tyčovým mixérem polévku parkrát mixneme.

Na talíři zdobíme lžící sojády, pestem a cibulkou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky