Miso vývar s robi
1 hod/4 porce
cibule1 ks
mrkev 1 ks
řepa 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
cuketa 1 ks
robi plátek 1 ks
umeocet podle potřeby
miso pasta 2 lžíce
slunečnicový olej
Cibuli i se slupkou a polovinu ostatní
zeleniny očistíme a vaříme ve vodě 30 minut.
Scedíme a do vývaru dáme zeleninu
novou, nakrájenou na různé tvary a přiměřené velikosti,
abychom ji uvařili všechnu stejně na skus.
Řepu na drobno, vaří se déle,
oproti tomu cuketa je měkká hned.
Na pánvi osmažíme robi plátek ,
nakrájený na drobno, 2 minuty z každé strany.
Do hotové polévky přidáme robi a
miso pastu, kterou v troše vývaru rozmícháme.
Miso by se nemělo vařit, abychom
nepřišli o výživově hodnotné látky.
Dochutíme umeoctem.
Komentáře
Okomentovat