Pirohy plněné kysaným zelím



1 hod/11 ks

lněné semínko 1 pol. lžíce
slunečnicový olej půl hrnku
miso 2 pol.lžíce
voda půl hrnku
sůl špetka
špaldová mouka 3 hrnky
mrkev 1 ks

cibule 1 ks
olej na smažení
kmín 1 pol.lžíce
kysané zelí 500 gramů
shoyu omáčka na dochucení
sůl špetka

Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, asi 5 minut, na mírném plameni, přidáme kmín a zelí, z kterého vymačkáme štávu.
Osolíme a dusíme, tak 10 minut.
Dochutíme shoyu omáčkou a necháme lehce vychladnout.

Na těsto smícháme lněné semínko, slunečnicový olej, ve vodě rozmíchanou miso pastu, sůl, mouku a na jemno nastrouhanou mrkev. Těsto zpracujeme, vyválíme, pomocí tvořítka na pirohy vykrájíme
a naplníme zelím.
Pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem, 30 minut na 180 .







Komentáře

Oblíbené příspěvky