Houbové kroupeto
30 minut/4 porce
ječné kroupy 200 gramů
olivový olej
sůl
slunečnicový olej
cibule 1 ks
drcený kmín 1 lžíce
česnek 3 stroužky
čerstvé ( sušené) houby 1 hrnek
kyselá okurka, pickles a míchaná
směs salátů, jako příloha
(recept na pickles v kategorii ostatní)
Kroupy propláchneme a vaříme ve
vodě, do měkka asi 30 minut na mírném plameni. Solíme v bodě
varu.
Přebytečnou vodu případně slijeme
a horké kroupy prolijeme olivovým olejem.
Sušené houby namočíme přes noc ve
studené vodě.
Okapané houby restujeme na
slunečnicovém oleji společně s cibulí, na jemno pokrájenou s
drceným kmínem.
Podlijeme mírně vodou, osolíme a
pozvolna dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
U čerstvých hub postupujeme stejně.
Smícháme kroupy a houby společně s
prolisovaným česnekem.
Ideálně podáváme s kyselou okurkou
a pickles.
Komentáře
Okomentovat