Žitné halušky s tempehem a uzeným tofu



4 porce/ 30 minut

žitná mouka 400 gramů
hraška 150 gramů
sůl
olivový olej
tempeh 1 ks
uzené tofu 1 ks

Na přípravu těsta smícháme žitnou mouku, hrašku, vodu a špetku soli.
Zpracujeme na tužší těsto a to přecedíme přes cedník na halušky, do vroucí osolené vody.
Vaříme ve vroucí vodě asi 7 minut, scedíme a prolijeme olivovým olejem.
Tempeh nakrájíme na drobné kousky a na sucho opražíme na pánvi.
Uzené tofu rozmixujeme do hladka a spolu s tempehem, smícháme s haluškami.
Uzené tofu nám nahradí brynzu, která k haluškám neodmyslitelně patří.
Podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou, kysaným zelím nebo s pickles.






Komentáře

Oblíbené příspěvky