Žitné halušky s tempehem a uzeným tofu
4 porce/ 30 minut
žitná mouka 400 gramů
hraška 150 gramů
sůl
olivový olej
tempeh 1 ks
uzené tofu 1 ks
Na přípravu těsta smícháme žitnou
mouku, hrašku, vodu a špetku soli.
Zpracujeme na tužší těsto a to
přecedíme přes cedník na halušky, do vroucí osolené vody.
Vaříme ve vroucí vodě asi 7 minut,
scedíme a prolijeme olivovým olejem.
Tempeh nakrájíme na drobné kousky a
na sucho opražíme na pánvi.
Uzené tofu rozmixujeme do hladka a
spolu s tempehem, smícháme s haluškami.
Uzené tofu nám nahradí brynzu, která
k haluškám neodmyslitelně patří.
Podáváme nejlépe s čerstvou
zeleninou, kysaným zelím nebo s pickles.
Komentáře
Okomentovat