Sójový guláš s naturální rýží, pickles a listový salát
1 hod/4 porce
naturální rýže 100 gramů
cibule 1 ks
gulášové koření 1 pol.lžíce
uzená paprika 1 pol. lžíce
sójové kostky 1 balení
würzl bujón 1 pol.lžíce
shoyu omáčka
slunečnicový olej
kuzu škrob
listový salát
mrkev
lichořeřišnice
makový olej
umeocet
pickles
Naturální rýži uvaříme podle
návodu na obalu, na mírném plameni 45 minut v poměru 1:2.
Sójové kostky posypeme bujónem a
zalijeme vroucí vodou.
Necháme pod pokličkou 30 minut
bobtnat, pak slijeme prebytečnou vodu.
Zprudka orestujeme na oleji s kapkou
shoyu omáčky.
Necháme okapat na papírové utěrce.
Na oleji orestujeme cibulku do zlata,
na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme koření, sójové kostky a
restujeme asi 2 minuty.
Zalijeme vroucí vodou a dusíme 10
minut.
Zahustíme Kuzu škrobem, který
promícháme s vodou a vlijeme do směsi.
Povaříme asi 5 minut, dochutíme
umeoctem a shoyu omáčkou.
Listový salát očistíme, natrháme a
promícháme s mrkví.
Zakápneme makovým olejem a umeoctem.
Na talíři ozdobíme jedlým květem
lichořeřišnice a přidáme pickles.
Komentáře
Okomentovat