Sójový guláš s naturální rýží, pickles a listový salát




1 hod/4 porce

naturální rýže 100 gramů
cibule 1 ks
gulášové koření 1 pol.lžíce
uzená paprika 1 pol. lžíce
sójové kostky 1 balení
würzl bujón 1 pol.lžíce
shoyu omáčka
slunečnicový olej
kuzu škrob
listový salát
mrkev
lichořeřišnice
makový olej
umeocet
pickles

Naturální rýži uvaříme podle návodu na obalu, na mírném plameni 45 minut v poměru 1:2.

Sójové kostky posypeme bujónem a zalijeme vroucí vodou.
Necháme pod pokličkou 30 minut bobtnat, pak slijeme prebytečnou vodu.
Zprudka orestujeme na oleji s kapkou shoyu omáčky.
Necháme okapat na papírové utěrce.

Na oleji orestujeme cibulku do zlata, na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme koření, sójové kostky a restujeme asi 2 minuty.
Zalijeme vroucí vodou a dusíme 10 minut.
Zahustíme Kuzu škrobem, který promícháme s vodou a vlijeme do směsi.
Povaříme asi 5 minut, dochutíme umeoctem a shoyu omáčkou.

Listový salát očistíme, natrháme a promícháme s mrkví.
Zakápneme makovým olejem a umeoctem.

Na talíři ozdobíme jedlým květem lichořeřišnice a přidáme pickles.


Komentáře

Oblíbené příspěvky