Cuketové soté s žampióny, jasmínovou rýží a sibiřskou cibulí




30 minut/4 porce

cuketa 200 gramů
žampióny 200 gramů
shoyu omáčka
arame mořská řasa 10 gramů
sezamový olej
pistácie 50 gramů
kuzu škrob
jasmínová rýže 200 gramů
sůl
sibiřská cibule na posyp

Arame řasu namočíme ve studené vodě asi na 15 minut a v té samé vodě vaříme dalších 15 minut.
Cuketu a žampióny nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na oleji.
K orestované zelenině přidáme shoyu omáčku a uvařenou mořskou řasu.
Zalijeme vývarem z řasy, zahustíme kuzu škrobem a provaříme.

Jasmínovou rýži na sucho opražíme v hrnci, zalijeme vodou v poměru 1:2 , osolíme a necháme přejít varem.
Dáme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 15 minut na 180.

Bohatě sypeme sibiřskou cibulí nebo jarní cibulkou.






Komentáře

Oblíbené příspěvky