Cuketové soté s žampióny, jasmínovou rýží a sibiřskou cibulí
30 minut/4 porce
cuketa 200 gramů
žampióny 200 gramů
shoyu omáčka
arame mořská řasa 10 gramů
sezamový olej
pistácie 50 gramů
kuzu škrob
jasmínová rýže 200 gramů
sůl
sibiřská cibule na posyp
Arame řasu namočíme ve studené vodě
asi na 15 minut a v té samé vodě vaříme dalších 15 minut.
Cuketu a žampióny nakrájíme na
plátky a krátce orestujeme na oleji.
K orestované zelenině přidáme shoyu
omáčku a uvařenou mořskou řasu.
Zalijeme vývarem z řasy, zahustíme
kuzu škrobem a provaříme.
Jasmínovou rýži na sucho opražíme
v hrnci, zalijeme vodou v poměru 1:2 , osolíme a necháme přejít
varem.
Dáme do trouby a pečeme pod pokličkou
asi 15 minut na 180.
Bohatě sypeme sibiřskou cibulí nebo
jarní cibulkou.
Komentáře
Okomentovat