Mrkvové soté s tofu a kuskusem



4 porce/30 minut

mrkev 7 ks
cibule 1 ks
slunečnicový olej
kurkuma koření 1 lžička
shoyu omáčka
sůl
uzené tofu 1 ks
kuskus
würzl bujón 1 lžička
makový olej
čerstvé bylinky, lichořěřišnice a petrželka

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku asi 5 minut na mírném plameni.
Přidáme kurkumu a minutku pokračujeme v restování.
Na kolečka nakrájíme mrkev a tofu na nudličky.
Přidáme ke koření, osolíme a opět restujeme, podléváme vroucí vodou a dusíme do měkka asi 15 minut.
Dochutíme shoyu omáčkou.

Kuskus smícháme s bujónem a zalijeme vroucí vodou 1:2, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut nabobtnat.
Promícháme s makovým olejem podle potřeby.

Zdobíme čerstvou bylinkou.

Komentáře

Oblíbené příspěvky