Bulgurové rizoto se sezóní zeleninou a lahůdkovým droždím
4 porce/30 minut
bulgur 100 gramů
sůl
olivový olej
cibule 1 ks
slunečnicový olej
garam masala koření 1 lžíce
shoyu omáčka 1 lžička
cuketa 50 gramů
dýně 50 gramů
mrkev 50 gramů
lahůdkové droždí 2 pol.lžíce
Bulgur zalijeme vodou v poměru 1:2
osolíme a přivedeme k varu.
Vaříme na mírném plameni asi 15
minut a 5 minut necháme dojít.
Přidáme olivový olej a promícháme.
Na slunečnicovém oleji orestujeme na
drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření a shoyu, krátce
zarestujeme.
Cuketu, dýňi a mrkev nakrájíme na
kousky.
Přidáme ke koření, restujeme asi 1
minutu a podlijeme vodou.
Přidáme lahůdkové droždí a dusíme
do měkka.
Komentáře
Okomentovat