Zeleninový krém z pečeného květáku



4 porce/45 minut

květák 100 gramů
sůl
olivový olej
cibule 1 ks
adžika koření 1 lžička
shoyu omáčka 1 lžička
slunečnicový olej
mrkev 1 ks
batát 1 ks
pórek
konopné semínko

Květák nakrájíme na plátky, vyložíme na pečící papír, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v troubě 15 minut na 180.
Na oleji pozvolna orestujeme na drobno nakrájenou cibulku asi 5 minut.
Přidáme koření a shoyu omáčku.
Mrkev a batát nakrájíme na drobné kousky a přidáme ke koření.
Minutku restujeme a pak zalijeme vroucí vodou.
Vaříme do měkka asi 15 minut.
Přidáme upečený květák a vše umixujeme do hladka.
Na talíři zdobíme čerstvým pórkem a konopným semínkem.



Komentáře

Oblíbené příspěvky