Špagety s čočkou a batáty, pickles



30 minut/5 porcí

špagety 1 balení
sůl
slunečnicový olej
cibulka 2 ks
adžika koření 1pol.lžíce
shoyu omáčka 1 pol.lžíce
lahůdkové droždí 2 pol.lžíce
batáty 5 ks
červená čočka půlená 100 gramů
umeocet
čerstvá bylinka na posyp
pickles

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku.
Na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme adžiku, shoyu a droždí, restujeme 1 minutu.
Batáty oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Ke koření přidáme batáty a čočku, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi 20 minut.
Podléváme vodou podle potřeby čočky.
Dochutíme umeoctem.
Podáváme s pickles, sypané čerstvou bylinkou.

Špagety uvaříme podle návodu tak zvaně al dente.

Komentáře

Oblíbené příspěvky