Zelené rizoto s pestem a čočkou beluga, pickles



50 minut/4 porce

čočka beluga 100 gramů
naturální rýže 200 gramů
sůl
rukola 1 balení
česnek 3 stroužky
slunečnicové semínko 50 gramů
olivový olej
lahůdkové droždí 4 pol.lžíce
umeocet
kvašená zelenina recept v ostatních

Čočku uvaříme podle návodu, nejčastěji 30 minut na mírném plameni.

Naturální rýži uvaříme v osolené vodě pozvolna asi 45 minut v poměru 1:2 s vodou.

Slunečnicové semínko opražíme na suché pánvi.
Společně s rukolou, česnekem a droždím umixujeme.
Postupně přidáváme olivový olej, aby zahřátím nezhořkl.
Pesto dochutíme umeoctem.

Uvařenou zceděnou čočku, rýži a pesto smícháme dohromady.
Můžeme dochutit umeoctem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky