Smetanový seitan na pórku a žampionech, basmati rýže a sibiřská cibulka
4 porce/30 minut
seitan speciál 2 balení
cibule 1 ks
slunečnicový olej
pórek 1 ks
würzl bujón 1 lžička
kari koření 1 lžíce
mandlová smetana 2 ks
žampiony 5 ks
shoyu omáčka
zázvor
lahůdkové droždí
sůl
basmati rýže
olivový olej
cibulka na posyp
Na oleji osmažíme na drobno
nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme bujón, kari a pár kapek
shoyu omáčky.
Krátce osmažíme a přidáme na velké
kusy pokrájený celý pórek.
Na tenké plátky nakrájíme žampiony
a přidáme ke směsi.
Zalijeme smetanou a dusíme na mírném
plameni asi 15 minut.
Dochutíme štávou z čerstvého
zázvoru, droždím a případně solí.
Do hotové směsi přidáme seitan a
krátce prohřejeme.
Podáváme s basmati rýží uvařenou
podle návodu.
Posypeme sibiřskou nebo jarní
cibulkou.
Komentáře
Okomentovat