Krémová polévka z bílého chřestu
4 porce/30 minut
slunečnicový olej
cibule 1 ks
pórek (bílá část)
bílý chřest 2 svazky
würzl bujón 1 lžička
umeocet
sůl
mandlová smetana 2 ks
na posyp čerstvý hrášek a
naklíčenou čočku
Na oleji orestujeme na drobno
nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme bujón a na tenké plátky
nakrájený pór.
Opět restujeme asi 5 minut.
Oloupeme chřest a odkrojíme pevné
konce.
Nakrájíme na kousky, osolíme a
pokračujeme v restovaní další minutu.
Zalijeme vroucí vodou a vaříme do
měkka, asi 15 minut.
Rozmixujeme na hladký krém.
Přecedíme přes cedník a přidáme
smetanu.
Krátce provaříme a dochutíme
umeoctem.
Na talíři posypeme naklíčenou
čočkou a čerstvým hráškem.
Komentáře
Okomentovat