Vývar z červené řepy s čočkou, grilovanou cuketou a koprem
1 hod/6 porcí
červená řepa 1 ks
cuketa 100 gramů
červená čočka půlená 20 gramů
nová brambora 1 ks
nová brambora 1 ks
citrón 1ks
kopr
olivový olej
sůl
umeocet
würzl bujón 1 lžička
Červenou řepu omyjeme a rozpůlíme,
vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pozvolna asi 30 minut.
Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme
na tenké plátky.
Plech vyložený pečícím papírem
poklademe cuketou, posypeme solí a zakápneme olivovým olejem.
Grilujeme v troubě 15 minut na 180st.
Bramboru oloupeme a nakrájíme na
drobné kousky.
Z vývaru vyjmeme řepu, přidáme
čočku, bujón a bramboru.
Vaříme do měkka asi 20 minut.
Do hotové polévky přidáme
u grilovanou cuketu, na tenké plátky citrón a kopr podle chuti.
Dochutíme umeoctem.
Komentáře
Okomentovat