Vývar z červené řepy s čočkou, grilovanou cuketou a koprem



1 hod/6 porcí

červená řepa 1 ks
cuketa 100 gramů
červená čočka půlená 20 gramů
nová brambora 1 ks
citrón 1ks
kopr
olivový olej
sůl
umeocet
würzl bujón 1 lžička

Červenou řepu omyjeme a rozpůlíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pozvolna asi 30 minut.

Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
Plech vyložený pečícím papírem poklademe cuketou, posypeme solí a zakápneme olivovým olejem.
Grilujeme v troubě 15 minut na 180st.

Bramboru oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

Z vývaru vyjmeme řepu, přidáme čočku, bujón a bramboru.
Vaříme do měkka asi 20 minut.

Do hotové polévky přidáme u grilovanou cuketu, na tenké plátky citrón a kopr podle chuti.
Dochutíme umeoctem.




Komentáře

Oblíbené příspěvky