Dýńový humus s naklíčenou čočkou, jasmínová rýže, sypaný bylinkami



1 hod/přes noc namočená cizrna/5 porcí

cizrna 150 gramů
kombu mořská řasa 1 cm
česnek 1 hlavička
olivový olej
sůl
citrón
limetka
umeocet
tahin pasta 3 pol.lžíce
dýně Hokaido 1 malý ks
jasmínová rýže 200 gramů
červená naklíčená čočka a bylinky na posyp

Dýni očistíme, neloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a zakápneme olejem.
Pečeme v troubě na 180 asi 30 minut.

Cizrnu namočíme přes noc, vodu slijeme a vaříme v nové vodě s mořskou řasou.
Vaříme do měkka asi 45 minut.
Vodu slijeme a řasu nakrájíme na drobné kousky.
Na oleji osmažíme česnek nakrájený na plátky.
Pečenou dýni, cizrnu, řasu a česnek umixujeme do hladka.
Přidáme olej, štávu z citrónu a limetky, tahin a umeocet podle chuti.
Krátce umixujeme do krémové konzistence.

Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.

Na talíři bohatě posypeme naklíčenou luštěninou a bylinkami.







Komentáře

Oblíbené příspěvky