Pečená sezónní zelenina, celozrnné špagety, shoyu cizrna, naklíčená slunečnice a pickles




60 minut/4 porce/cizrna a slunečnicové semínko namočené přes noc

cibule ks
dýně hokaido
cuketa
batáty 2 ks
mrkev 2 ks
olivový olej
sůl
kombu mořská řasa 1 cm
kurkuma koření 2 lžičky
koření 5 vůní 2 lžičky
cizrna 100 gramů
shoyu omáčka
slunečnicové semínko 50 gramů
celozrnné špagety 1 bal.
pickles

Slunečnicová semínka namočené přes noc, slijeme a necháme na sítu okapat.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
Dýni a cuketu nakrájíme na drobné kousky.
Batáty a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Vše dáme do pekáče, bohatě zalijeme olejem a promícháme s kořením.
Osolíme a přiklopíme druhým pekáčem, nebo alobalem.
Pečeme 40 minut na 180 stupňů.
V průběhu pečení zkontrolujeme dostatek šťávy, případně podlijeme vodou.

Cizrnu namočenou přes noc, slijeme a vaříme v čerstvé vodě s kouskem mořské řasy kombu.
Přibližně 30 minut, do měkka.
Vodu slijeme a teplou cizrnu zakápneme olejem a shoyu omáčkou.
Necháme marinovat 10 minut.
Mořskou řasu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k cizrně.

Špagety uvaříme podle návodu.

Na talíř dáme špagety, pečenou zeleninu ve vlastní šťávě, lžíci cizrny a posypeme semínky.
Jako obvykle doplníme o kvašenou zeleninu.




Komentáře

Oblíbené příspěvky