Pečená sezónní zelenina, celozrnné špagety, shoyu cizrna, naklíčená slunečnice a pickles
60 minut/4 porce/cizrna a slunečnicové
semínko namočené přes noc
cibule ks
dýně hokaido
cuketa
batáty 2 ks
mrkev 2 ks
olivový olej
sůl
kombu mořská řasa 1 cm
kurkuma koření 2 lžičky
koření 5 vůní 2 lžičky
cizrna 100 gramů
shoyu omáčka
slunečnicové semínko 50 gramů
celozrnné špagety 1 bal.
pickles
Slunečnicová semínka namočené přes
noc, slijeme a necháme na sítu okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
Dýni a cuketu nakrájíme na drobné
kousky.
Batáty a mrkev oloupeme a nakrájíme
na tenká kolečka.
Vše dáme do pekáče, bohatě
zalijeme olejem a promícháme s kořením.
Osolíme a přiklopíme druhým
pekáčem, nebo alobalem.
Pečeme 40 minut na 180 stupňů.
V průběhu pečení zkontrolujeme
dostatek šťávy, případně podlijeme vodou.
Cizrnu namočenou přes noc, slijeme a
vaříme v čerstvé vodě s kouskem mořské řasy kombu.
Přibližně 30 minut, do měkka.
Vodu slijeme a teplou cizrnu zakápneme
olejem a shoyu omáčkou.
Necháme marinovat 10 minut.
Mořskou řasu nakrájíme na drobné
kostičky a přidáme k cizrně.
Špagety uvaříme podle návodu.
Na talíř dáme špagety, pečenou
zeleninu ve vlastní šťávě, lžíci cizrny a posypeme semínky.
Jako obvykle doplníme o kvašenou
zeleninu.
Komentáře
Okomentovat