Bramborová nádivka s dýňí a pickles




6 porcí/1 hod

brambory 1 kg
cibule 2 ks
sezamový olej
garam masala koření 1 pol.lžíce
würzl bujón 2 pol.lžíce
sůl
shoyu omáčka
dýně hokaido 1 ks
cuketa 1 ks
ovesné mléko 500 ml
sušené droždí 3 pol.lžíce
lněné semínko 5 pol.lžic
kukuřičná strouhanka
pickles

Brambory uvaříme v osolené vodě, asi 15 minut.
Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
Nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na oleji do zlata.

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme bujón,sůl, koření a shoyu omáčku.
Vše krátce osmažíme a přidáme na tenké plátky nakrájenou dýní.
Krátce dusíme podlité vodou asi 10 minut.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky.

Lněné semínko rozmixujeme na prášek.
Přidáme droždí a ovesné mléko, opět umixujeme.

Pečící misku vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
Střídáme brambory, cuketu a dýni po vrstvách.
Zalijeme směsí s ovesným mlékem a posypeme lehce strouhankou.

Pečeme v troubě asi 20 minut na 180 stupňů.

Krájíme lehce vychladlé a podáváme se lžící kvašené zeleniny.



Komentáře

Oblíbené příspěvky