Bramborová nádivka s dýňí a pickles
6 porcí/1 hod
brambory 1 kg
cibule 2 ks
sezamový olej
garam masala koření 1 pol.lžíce
würzl bujón 2 pol.lžíce
sůl
shoyu omáčka
dýně hokaido 1 ks
cuketa 1 ks
ovesné mléko 500 ml
sušené droždí 3 pol.lžíce
lněné semínko 5 pol.lžic
kukuřičná strouhanka
pickles
Brambory uvaříme v osolené vodě,
asi 15 minut.
Vodu slijeme a brambory necháme
vychladnout.
Nakrájíme na tenké plátky a
osmažíme na oleji do zlata.
Na oleji osmažíme na drobno
nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme bujón,sůl, koření a shoyu
omáčku.
Vše krátce osmažíme a přidáme na
tenké plátky nakrájenou dýní.
Krátce dusíme podlité vodou asi 10
minut.
Cuketu nakrájíme na tenké plátky.
Lněné semínko rozmixujeme na prášek.
Přidáme droždí a ovesné mléko,
opět umixujeme.
Pečící misku vymažeme olejem a
vysypeme strouhankou.
Střídáme brambory, cuketu a dýni
po vrstvách.
Zalijeme směsí s ovesným mlékem a
posypeme lehce strouhankou.
Pečeme v troubě asi 20 minut na 180
stupňů.
Krájíme lehce vychladlé a podáváme
se lžící kvašené zeleniny.
Komentáře
Okomentovat