Polévka z pečené cizrny




6 porcí/1 hod 15 minut/přes noc namočená cizrna

cizrna 50 gramů
cibule 1 ks
pórek 1 ks
mrkev 1 ks
rajčata pyré 1 ks
žampióny 10 ks
slunečnicový olej
kombu mořská řasa 1 cm
garam masala koření 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
tamari omáčka 1 lžíce
zázvor
sůl
umeocet

Přes noc namočíme cizrnu do vody.
Vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě, společně s mořskou řasou.
Vaříme pozvolna na mírném plameni asi 20 minut.
Slijeme a mořskou řasu nakrájíme na drobné kousky.

Cizrnu osolíme, zakápneme olejem a tamari omáčkou.
V troubě pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli.
Na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme garam masalu, bujón, tamari omáčku a štávu z čerstvého zázvoru.
Krátce osmažíme, osolíme a přidáme rajčatové pyré.
Pórek, mrkev a žampióny nakrájíme na drobné kousky.
Přidáme ke směsi mořskou řasu a zalijeme vroucí vodou.
Dusíme asi 15 minut.
Přidáme upečenou cizrnu a dochutíme umeoctem.



Komentáře

Oblíbené příspěvky