Polévka z pečené cizrny
6 porcí/1 hod 15 minut/přes noc
namočená cizrna
cizrna 50 gramů
cibule 1 ks
pórek 1 ks
mrkev 1 ks
rajčata pyré 1 ks
žampióny 10 ks
slunečnicový olej
kombu mořská řasa 1 cm
garam masala koření 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
tamari omáčka 1 lžíce
zázvor
sůl
umeocet
Přes noc namočíme cizrnu do vody.
Vodu slijeme a vaříme v čerstvé
vodě, společně s mořskou řasou.
Vaříme pozvolna na mírném plameni asi 20 minut.
Slijeme a mořskou řasu nakrájíme na
drobné kousky.
Cizrnu osolíme, zakápneme olejem a
tamari omáčkou.
V troubě pečeme na 180 stupňů asi
20 minut.
Na oleji osmažíme na drobno
nakrájenou cibuli.
Na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme garam masalu, bujón, tamari
omáčku a štávu z čerstvého zázvoru.
Krátce osmažíme, osolíme a přidáme
rajčatové pyré.
Pórek, mrkev a žampióny nakrájíme
na drobné kousky.
Přidáme ke směsi mořskou řasu a
zalijeme vroucí vodou.
Dusíme asi 15 minut.
Přidáme upečenou cizrnu a dochutíme
umeoctem.
Komentáře
Okomentovat