Řepné rizoto s praženým tempehem
4 porce/1 hod
naturální rýže 150 gramů
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
červená řepa 2 ks
koření 5 vůní 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
shoyu omáčka
sůl
umeocet
lahůdkové droždí
datlový sirup
sezamový olej
tempeh 1 ks
Naturální rýži uvaříme podle
návodu, 45 minut na mírném plameni ,v poměru 1:2 s vodou.
Na oleji restujeme na jemno nakrájenou
cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření 5 vůní a bujón.
Zakápneme shoyu omáčkou a datlovým
sirupem.
Opět krátce restujeme asi 1 minutu.
Mrkev a řepu oloupeme, nakrájíme na
menší kousky, osolíme a přidáme ke směsi.
Podlijeme vodou a dusíme do měkka asi
20 minut.
Tempeh rozdrobíme na kousky a na sucho
opražíme na pánvi.
Vše smícháme dohromady, dochutíme
umeoctem a droždím.
Krátce necháme odpočinout a
podáváme.
Komentáře
Okomentovat