Řepné rizoto s praženým tempehem




4 porce/1 hod

naturální rýže 150 gramů
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
červená řepa 2 ks
koření 5 vůní 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
shoyu omáčka
sůl
umeocet
lahůdkové droždí
datlový sirup
sezamový olej
tempeh 1 ks

Naturální rýži uvaříme podle návodu, 45 minut na mírném plameni ,v poměru 1:2 s vodou.

Na oleji restujeme na jemno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření 5 vůní a bujón.
Zakápneme shoyu omáčkou a datlovým sirupem.
Opět krátce restujeme asi 1 minutu.
Mrkev a řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a přidáme ke směsi.
Podlijeme vodou a dusíme do měkka asi 20 minut.

Tempeh rozdrobíme na kousky a na sucho opražíme na pánvi.

Vše smícháme dohromady, dochutíme umeoctem a droždím.
Krátce necháme odpočinout a podáváme.

Komentáře

Oblíbené příspěvky